NIJE JOJ VJEROVALA

Svekrva tražila od nje da napravi DNK test kad je rodila dijete: ''Sada joj se svetim zbog toga''

Nakon što je dokazano da je suprug zaista otac djeteta, njegova porodica sada sve želi pomesti pod tepih

Nisu joj vjerovali da je bila vjerna mužu. The Pulse

M. Z.

13.9.2023

Žena se našla u teškoj situaciji nakon što je luda glasina ozbiljno izmaknula kontroli. Novopečena mama objasnila je da je kolegica na poslu počela širiti laži da su ona i njen prijatelj bili u ljubavnoj vezi, pa čak i da je on otac njene nerođene bebe. I dok su se ona i njen suprug uzdigli iznad te drame i pustili odjelu ljudskih resursa da riješi situaciju, njeni su svekar i svekrva saznali i odlučili uzeti stvari u svoje ruke zahtijevajući test utvrđivanja očinstva, prenosi ''Mirror''.

Podijelila priču na Redditu

Otišavši na Reddit kako bi podijelila svoju priču, napisala je:

- Upravo sam rodila svoju bebu i odbila sam dopustiti da je porodica mog muža vidi.

Objašnjavajući kako je došlo do toga, nastavila je:

- Na poslu sam vrlo bliska sa svojim kolegom koji je oženjen. Prijatelji smo neko vrijeme. Još jedna naša kolegica bila je zaljubljena u njega ili takvo nešto, ali on je oženjen pa joj se nije svidjela odbijenica. Iznijela je neke optužbe o njemu kako bi mu se osvetila.

Jedna od njih je da sam imala aferu s njim. Bila sam trudna u to vrijeme i moj suprug nikada nije vjerovao u glasine jer se volimo.

Međutim, njegova me porodica ne voli. Zahtijevali su testiranje moje bebe i ja sam to odbila, ali je moj suprug tada stao na njihovu stranu jer uvijek izbjegava sukobe.

Žena je otkrila da su napravili test dok je bila trudna jer je njena svekrva insistirala na tome. Nakon što je dokazano da je suprug zaista otac djeteta, njegova porodica sada sve želi pomesti pod tepih i pretvarati se da ni u jednom trenutka nije sumnjala. Nepotrebno je reći da im je žena odbila dopustiti da vide svoju unuku, piše Večernji.hr.

Sumnje zbog glasina

Nastavila je:

- Oni nisu dio moje porodice. Nikad im se nisam sviđala i nisu mogli čak ni zadržati svoje sumnje zbog glasina, čak i ako je to značilo slomljeno srce njihovog voljenog sina i raspad njegovog braka. Svi me vrijeđaju i govore da imaju prava na moje dijete, ali niko mi se nije izvinio.

Ova majka je objasnila i da je njen oženjeni kolega koji je optužen da je otac bebe oslobođen svega što mu se stavljalo na teret nakon što se umiješala policija.

Rekla je:

- Idiotska kolegica bila je dovoljno glupa da je svojoj najboljoj prijateljici poslala poruku o svojim planovima. Ona više ne radi s nama.

Očito je da su svi bili na strani žene, ali nisu svi smatrali da bi sva krivnja trebala pasti na njenu svekrvu. Jedna je osoba napisala:

- Nije seronja, ali muž ti je slab i to je problem. Imao je pravo na testiranje, ali ne zbog porodice. Ili vjeruje ili ne vjeruje, ne može se skrivati iza svoje porodice.

Druga se korisnica složila, napisavši:

- Ne mogu ni zamisliti kakvu je emocionalnu patnju (posebno tokom trudnoće) proživjela jer je njen partner nije čuvao. Postoji neko ko joj duguje izvinjenje, i ne samo izvinjenje, nego iskupljenje, a to je njen suprug, a ne toliko porodica njenog supruga. Udala se za njega, a ne za njegovu porodicu. Okriviti njegovu porodicu je pošteno, ali bojim se da je to i način da se ne prizna šteta koju je učinio. To je kao da krivite ljubavnicu za prevaru. Žao mi je zbog onoga kroz što prolazi.

Dobila podršku

- Izgovor za ''izbjegavanje sukoba'' je takva glupost - napisao je treći.

- On je sebična kukavica kojoj je potpuno cool ostaviti vlastitu ženu i dijete da plivaju s morskim psima koje je on umiješao. Mora biti na popisu ''Zabranjen pristup'' s mnogima od njih dok ne shvati da je ''nezauzimanje strana'' kada je gomila nasilnika protiv jedne osobe 1.000% zauzimanje strana.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.