STVARAJU NAPETOST

Četiri nesigurna horoskopska znaka koja vrijeđaju druge kada se osjećaju ranjivo

Ova dinamika može biti vrlo štetna za međuljudske odnose

Zbog njih se osjećamo ranjivo. Pixabay

D. R.

17.6.2024

Kada se osjećamo ranjivo ili nesigurno, često pribjegavamo obrambenim mehanizmima kako bismo se zaštitili. Jedan od tih mehanizama može biti i projekcija - proces u kojem vlastite osjećaje ili karakteristike koje ne možemo prihvatiti kod sebe, pripisujemo drugima. 

Ova dinamika može biti vrlo štetna za međuljudske odnose, stvarajući napetosti i nesporazume. Neki horoskopski znakovi su posebno skloni ovakvom ponašanju i vole napadati druge ljude kada se osjećaju ranjivo ili nesigurno. Evo o kojim je znakovima riječ.

Ovan

Kada se osjećaju ranjivo, Ovnovi često napadaju druge kako bi se osjećali snažnije. Njihove nesigurnosti mogu biti duboko skrivene, ali kada su suočeni s izazovima, prva reakcija često im je napad. Umjesto da se suoče s vlastitim strahovima, Ovnovi će radije kritizirati ili vrijeđati druge, iako im nije namjera povrijediti ih.

Blizanci

Blizanci su vrlo komunikativni i često koriste riječi kao oružje. Kada se osjećaju nesigurno, mogu postati sarkastični i cinični. Blizanci brzo razmišljaju i još brže pričaju, što ih čini opasnima u verbalnim sukobima. Njihova nesigurnost često proizlazi iz straha da nisu dovoljno dobri ili da nisu prihvaćeni, pa će kritizirati druge kako bi skrenuli pažnju s vlastitih nedostataka.

Lav

Kada im je ugrožen osjećaj vlastite vrijednosti, ponosni Lavovi mogu postati vrlo osjetljivi na kritike i skloni napadima na one koji im prijete. Lavovi često koriste uvrede kako bi se obranili od osjećaja nesigurnosti, jer žele izgledati snažno i nepokolebljivo. Iza njihove arogancije često se krije dubok osjećaj nesigurnosti.

Škorpija

Kada se osjećaju nesigurno, Škorpije postaju posebno sumnjičave i zauzimaju obrambeni stavi. Škorpije mogu biti vrlo oštri i povrijediti druge riječima, često iz straha da će oni sami biti povrijeđeni. Njihova nesigurnost može ih učiniti vrlo tajnovitima i defenzivnima, što rezultira uvredama i napadima na druge.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.