PUTOVANJA

Putnici odlučili: Ovo je najljepša zemlja na svijetu

Avaz.ba

21.9.2017

Grand Canyon, Veliki koraljni greben, Mount Everest, samo su neke od prirodnih ljepota koju čine ovu našu raznoliku Zemlju tako prekrasnom.

Teško je od svih, odabarti baš onu jednu zemlju koju bi svrstali na tron najljepše. Ovaj nezavidan zadatak dobili su čitatelji Rough Guide-a koji su glasovali za najljepšu zemlju na svijetu.

Grand Canyon, Veliki koraljni greben, Mount Everest, samo su neke od prirodnih ljepota koju čine ovu našu raznoliku Zemlju tako prekrasnom. Svojim prekrasnim pješčanim plažama, ali i divljinom, poput one u Nacionalnom parku Kruger, Južna Afrika "izborila se" za visoko peto mjesto na ljestvici.

Mnoge očarava italijanska kuhinja zbog koje bi se mogli i preseliti u Italiju, no ova je zemlja zauzela visoko četvrto mjesto zbog prekrasnih pejzaža. Jeste li za vožnju gondolom u Veneciji?


Upravo prekrasna priroda i vidici koji oduzimaju dah smjestili su Novi Zeland na visoko treće mjesto liste najljepših zemalja na svijetu. Planine koje u svom podnožju "čuvaju" rijeke, ribolov, skijanje i prekrasna priroda u kombinaciji s kozmopolitskim gradovima osigurala je Kanadi drugo mjesto. Apsolutna pobjednica koja je "odnijela titulu najljepše" ovaj put je Škotska.

Čudovište iz Loch Nessa, plaže, otkrivanje starih dvoraca, neki su od bisera koji su ovoj zemlji osigurali pobjedu. Možda je upravo kombinacija svega ovoga odličan recept i za jedan od najboljih viskija na svijetu. Uzdravlje.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.