PUTOVANJA

Ovdje će vam biti toplo čak i zimi

Avaz.ba

14.10.2017

Prelijepa priroda, raskošne plaže, idealne temperature, samo su neki od epiteta kojima se mogu opisati ove nevjerovatne destinacije.

Britanski Djevičanski otoci

Plavetnilo Djevičanskih otoka je toliko jedinstveno pa se ovi otoci konstantno visoko kotiraju i nalaze na listama kao top-destinacija na Karibima. Kao i drugi otoci imaju bijeli pjesak i ljepote koje nam mogu ponuditi, ali tajna ovih otoka je u tome što ovdje nema velikih gužvi i nisu pretrpana velikim luksuznim odmaralištima.


Kostarika

Kostarika se odlikuje tropskim prašumama, vulkanskim planinama, čarobnim plažama i divljim rezervatima, ova zemlja u Centralnoj Americi privlači avanturiste i ljubitelje životinja. Obavezno istražite ljepotu udaljenog Nikoja poluotoka i suočite se sa zapajujuće lijepim pejzažima.


Tahiti, Francuska Polinezija

Od luksuznih bungalova raspoređenih po plavetnilu kristalno čiste tirkizne vode, do bogate vegetacije i vodopada, na Tahitiju se sve vrti oko živopisnih pejzaža. Najveći otok u Francuskoj Polineziji je idealno za one koji tragaju za usamljeničkim mjestima. Srdačni Tahiti je mjesto gdje morate uživati sporo u svemu - od spektakularnih laguna pa do vrhunskih kulinarskih specijaliteta.

San Sebastijan, Španija

San Sebastijan je grad koji zaslužuje da se nađe na listi želja svih svjetskih putnika. Prepoznatljiv je po divnim plažama, jedinstvenoj kulturi, fantastičnim restoranima. Ovaj grad je stvoren za prave ljubitelje gastronomije i jedan je od najljepših evropskih gradova. On ujedno nudi najljepše i najukusnije specijalitete, piše LuxLife.rs.

Puket, Tajland

Najveći otok na Tajlandu, je toliko jedinstven da ovdje možete pronaći široke pješčane plaže, krečnjačke pećine i prepoznatljive kamene formacije nalik vajarskim skulpturama. Na ovom otoku postoji dovoljan broj SPA centara, odličnih restorana, luksuznih hotela i umjetničkih galerija koje će vas impresionirati. Puket je mjesto koje je važno obići tokom suhe sezone koja traje u periodu od novembra do aprila.

Serengeti Nacionalni park, Tanzanija

Nacionalni park Serengeti nalazi se na sjeveru Tanzanije i dom je godišnjoj selidbi miliona životinja, tačnije gnua i zebri koje su u potrazi za hranom. Ovdje možete da se sretnete sa gazelama, babunima pa i hijenama. Smatra se da se u parku Serengiti nalazi najbrojnija populacija afričkih lavova.

Bali, Indonzija

Indonežanski otok nudi najljepše plaže na svijetu, planine vulkanskog porijekla, hramove posvećene slonovima i užitak u odmaralištima sa pet zvjezdica. Ovdje ćete doživjeti jedinstveno iskustvo budući da je Bali sinonim za egzotiku. Obilje zabave, sportova na vodi, odličan šoping, izvrsna hrana, uzbudljiv noćni život sve vas to čeka na Baliju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.