U ovom gradu je najbolji noćni život u svijetu

Avaz.ba
04.12.2017 19:32
A
A
A

Na iznenađenje mnogih, Hamburg je izabran kako najbolji svjetski grad za noćne provode. 

Veliki favorit ovakvih izbora – Berlin, zauzima treće mjesto, dok London i Tokio nisu ni blizu vrha. Prvi zauzima 26. mjesto, a drugi je tek 41.

Za ovu listu najboljih gradova za noćne izlaske odgovorna je platforma Hostelworld, koja je u svom istraživanju uključila stavove 4.100 ljudi iz 41 gradova svijeta.

Oni su imali zadatak da komentarišu sljedećih pet aspekata noćnog života različitih gradova:

-Kvalitet i raznovrsnost sadržaja u večernjim satima

-Otvorenost i srdačnost lokalnog stanovništva (uključujući i njihov odnos prema turistima i lakoću upoznavanja novih ljudi)

-Opštu sigurnost u gradu

-Lakoću snalaženja i kvalitet gradskog prijevoza i taksija

-Troškove izlaska

Hamburg se našao na prvom mjestu jer je ocijenjen kao vrlo dobro mjesto za upoznavanje novih ljudi. Stanovnici grada su prijateljski nastrojeni prema pridošlicama, a većina interesantnih mjesta noćnog života su relativno malo udaljena jedna od drugih ili su dobro povezana gradskim prijevozom, prenosi Citymagazine.rs.

Drugi grad na listi, Kopenhagen, se može pohvaliti kvalitetnim sadržajima i velikoj sigurnosti na ulicima u večernjim satima. S druge strane, visoke cijene su ga spriječile da se nađe na vrhu ove godine.

Pogledajte kako izgleda kompletna lista prvih deset gradova svijeta rangiranih po kvalitetu noćnog života na osnovu istraživanja platforme Hostelworld:

Hamburg (Njemačka)

Kopenhagen (Danska)

Berlin (Njemačka)

Dablin (Irska)

Amsterdam (Holandija)

San Francisko (SAD)

Geteborg (Švedska)

Prag (Češka Republika)

Varšava (Poljska)

Njujork (SAD)