Foto: Ilustracija

Aviokompanija putnici zabranila ulazak zbog ružnih čizama

Avaz.ba
07.01.2018 13:55
A
A
A

Popularne čizme "Ugg" nose se već godinama, a mnogi ih smatraju savršeno udobnom obućom za put. Ipak, australska aviokompanija "Kvantas" ima malo drugačije mišljenje o izgledu svojih putnika.

Džoan Kateral, pjevačica engleskog benda "The Human League", nedavno je ostala neprijatno iznenađena kada joj osoblje "Kvantasa" nije dozvolilo ulaz u poslovni salon (business lounge) na aerodromu u Melburnu, jer je nosila "Uggsice".

Aviokompanija je smatrala da je pjevačica time prekršila pravila odjevanja, pri čemu su čizme ocjenjene kao "odjeća za spavanje".

S obzirom na to da je pjevačica svoj problem iznijela na Twiteru, i zatražila odgovor aviokompanije, "Kvantas" je poručio da u svojim poslovnim salonima zahtjeva "kežual" odjevne kombinacije, a za provjeru izgleda posjetilaca zaduženo je osoblje.

Tako je, između ostalog, navedeno da u njihov salon nije dozvoljen ulazak bez cipela, u papučama, ili u popularnim čizmama koje je Kateral nosila.

Mnogi korisnici Twitera objasnili su da "Ugg" čizme nikako ne mogu da se smatraju "papučama", s obzirom na to da se već godinama nose u svim mogućim prilikama.

Ipak, kompanija je ostala neumoljiva.