PUTOVANJA

Do glamurozne „Gevore“ dolazit će se letećim taksijem

Hotel „Gevora“ otvara se u martu

Avaz.ba

18.1.2018

Prebogati grad u kojem su stvari veće, skuplje i glamuroznije nego u drugim gradovima uskoro će postati dom najvišem hotelu na svijetu. 

Hotel „Gevora“, koji će po završetku gradnje biti visok 365 metara, otvorit će se do kraja marta u Dubaiju.  

Mermerno stepenište

Svojom visinom s trona najvišeg svjetskog hotela skinut će deset metara niži hotel „JW Marriott Marquis“, koji se, također, nalazi u Dubaiju. 

Novi luksuzni i raskošni hotel, kao i većina objekata u ovom megalomanskom gradu, svojim gostima ponudit će 528 soba raspoređenih na 75 spratova, a u ponudi će biti sve, od dvokrevetnih pa do deluxe apartmana.

Centralni ukras unutrašnjosti hotela

Najmanja soba imat će 46 kvadratnih metara, a najveći dvosobni apartman 85 kvadratnih metara. U okviru hotela bit će dostupne različite internacionalne kuhinje, praktično sve najpoznatije, i četiri restorana, a zona opuštanja nudit će džakuzi, spa i ostale vodene radosti na izuzetno luksuznom nivou. Također, unutrašnjost hotela krasit će veliko mermerno spiralno stepenište.

Banje i teretane 

Osim bazena, džakuzija, dječijeg bazena i kluba zdravlja, imat će odvojene ženske i muške teretane s profesionalnim trenerima. 

Na 71. spratu nalazit će se I luksuzne banje za opuštanje, dok će na vrhu raskošnog hotela biti restoran s kojeg će se pružati predivan pogled na Dubai.

Pogled na Dubai s vrha

Turisti će do hotela moći dolaziti helikopterom ili balonom, ali i autonomnim letećim taksijem. 

„Gevora“ će se u vizuru grada uklopiti sasvim dobro, s obzirom na to da on iz godine u godinu, bolje rečeno mjeseca u mjesec, raste sve više uzrak.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.