SMJEŠTEN UNUTAR ZIDINA

Bajkoviti hotel Starog Kvebeka

Svaka soba i apartman u Fairmont Le Chateau Frontenac će vas odvesti u zaseban svijet

Kultni Fairmont Le Chateau Frontenac. Wikipedia

Z. K.

11.2.2023

Smješten unutar zidina Starog Kvebeka, mjesta svjetske baštine Uneska, kultni Fairmont Le Chateau Frontenac je najbolja lokacija za otkrivanje grada Kvebeka.

Grad Kvebek je jedinstvena destinacija u Sjevernoj Americi i teško je ne podleći njegovom šarmu. Sa 400 godina historije, ovaj predivan grad ima mnogo prelijepih priča koje može da vam ispriča. 

Od Citadele do historijskih crkava i muzeja, naslijeđe jedinog utvrđenog grada sjeverno od Meksika nastavlja da fascinira.

Svaka soba i apartman u Fairmont Le Chateau Frontenac će vas odvesti u zaseban svijet gdje je sve dizajnirano da pruži potpuni komfor. Gosti također uživaju u nivou personaliziranih usluga koje svaki boravak čini nezaboravnim iskustvom.

Za vrhunsko iskustvo Chateau Frontenac, izaberite jedan od Heritage apartmana, od kojih je svaki nazvan u čast istaknutih ličnosti koje su boravile u hotelu tokom godina. Gosti mogu da prate stope Grejs od Monaka, kraljice Elizabete II i Vinstona Čerčila, koji su šetali hodnicima ovog velikog hotela.

Prostran i izuzetan pogled na rijeku Sen Loren, Heritage Suites u Chateau Frontenac je savršeno mjesto za uživanje u očaravajućem boravku direktno iz bajke.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.