POPAJEVO SELO

Ako ste voljeli Popaja i Peru Žderu, ovdje morate doći

To je, zapravo, filmski set koji je izgrađen za potrebe snimanja filma "Popeye" iz 1980. godine

Popajevo selo - Avaz
Popajevo selo - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
E. Ag.

7.8.2023

Na sjeverozapadnoj obali Malte nalazi se turistička atrakcija koje nosi ime "Popeye Village". Popajevo selo je, zapravo, filmski set koji je izgrađen za potrebe snimanja filma "Popeye" iz 1980. godine, koji je bio baziran na popularnom stripu i crtanoj seriji o mornaru Popaju.

Scenografija originalnog filma

Po završetku snimanja filma, lokacija je ostala netaknuta pa je pretvorena u turističku atrakciju. Selo je očuvano u stilu i scenografiji originalnog filma, pa posjetioci mogu doživjeti osjećaj kao da su u stvarnom Popajevom "Slatkom selu".

@popeyevillagemalta Popeye Village is the place to be #malta #popeye #fyp ♬ original sound - Popeye Village Malta

Selo čine drvene kućice na litici s pogledom na zaljev Ančor na Malti. Izgrađeno je za samo sedam mjeseci, sastoji se od 19 kućica za čiju se izgradnju drvo uvozilo čak iz Nizozemske, prenosi 24sedam.rs.

Nudi razne zabavne aktivnosti 

Ako se zaputite tamo, sigurno ćete sresti mornara Popaja s lulom koji obožava špinat, a tu su i njegova djevojka Oliva, kao i ljuti suparnik Badža. Selo nudi razne zabavne aktivnosti za posjetioce, uključujući šou s likovima iz crtanog filma, avanture za djecu, školu glume i druge interaktivne aktivnosti.

Također, selo je smješteno u predivnom prirodnom okruženju s prelijepim pogledom na obalu i more, što ga čini popularnom destinacijom za turiste koji posjete Maltu.

@popeyevillagemalta #weekendvibes #popeyevillage #malta #travel #fypシ ♬ Makeba - Jain

Ovo šarmantno mjesto postalo je jedna od prepoznatljivih atrakcija Malte i privlači mnogo turista, posebno porodica s djecom. Vikendom se organizuju dječiji rođendani, ali i vjenčanja.

Ako posjetite Maltu, „Popeye Village“ je sigurno jedno od mjesta koje vrijedi vidjeti i doživjeti. Ulaznica za odrasle je 22 eura, dok je za djecu 16 eura.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.