OD 26. DO 31. DECEMBRA

Na aerodromu u Las Vegasu otvoren privremeni ured za vjenčanja

Uvijek su izuzetno popularni ovi posebni datumi. No kada to spojite s dočekom Nove godine, to je pravi spektakl

Za vjenčanja od 26. do 31. decembra. Facebook

M. Z.

28.12.2023

Las Vegas otvorio je na aerodromu privremeni ured za izdavanje dozvola za brak za parove koji se žele vjenčati u Gradu grijeha na Silvestrovo. 

Olakšava postupak

Otvoren od 26. do 31. decembra, ured u međunarodnoj zračnoj luci ''Harry Reid'' namijenjen je prije svega parovima koji će se vjenčati 31. decembra 2023.

- Postavljanje privremenog ureda za izdavanje dozvola za brak na aerodromu olakšava postupak parovima pružajući im više vremena da dožive predivnu novogodišnju atmosferu Las Vegasa - rekla je Lin Meri Goja (Lynn Marie Goya), službenica okruga Klark za Las Vegas Review-Journal.

- Doček Nove godine već je jedan od najpopularnijih datuma za vjenčanja u Las Vegasu, a dodavanje čarobnog datuma 1-2-3-1-2-3 daje parovima još više razloga za slavlje u ovoj povijesnoj noći - dodala je.

Las Vegas, koji neki zovu i svjetskom prijestonicom vjenčanja, najpopularnija je destinacija za vjenčanja u SAD iako neki kažu da je druga na svijetu iza Istanbula. Okrug Klark osnovao je privremeni ured za izdavanje dozvola za brak na aerodromu za Valentinovo 2018. i radio je svake godine osim 2021.

Doček Nove godine mogao bi postaviti rekord za najviše vjenčanja u jednom danu u Las Vegasu. Rekord od 4.492 vjenčanja postavljen je 7. jula 2007. godine (7/7/7). Drugi najpopularniji dan bio je 11. novembra 2011. (11/11/11), kada je 3.125 parova sklopilo brak u gradu.

Posebni datumi

- Uvijek su izuzetno popularni ovi posebni datumi. No kada to spojite s dočekom Nove godine, to je pravi spektakl - rekla je Melodi Vilis Vilijams (Melody Willis-Williams), predsjednica Vegas Weddingsa, koja vodi više lokacija za vjenčanja.

Privremeni ured neće biti jedina opcija za parove koji dolaze u grad za praznike. Glavni ured u centru Las Vegasa, na adresi 201 Clark St., otvoren je od 8 ujutro do ponoći svaki dan, uključujući blagdane.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.