KREIRAO TRITON

Podsjeća na NLO: Podmornica od 6,3 miliona dolara nova je ultimativna igračka za milijardere

Triton 660/9 AVA može da zaroni do dubine od 200 metara

Nova podmornica. Instagram

Z. K.

14.5.2024

Podsjećajući na NLO, ova podmornica vijedna 6,3 miliona dolara koju je kreirao Triton je ultimativna igračka za milijardere i njihove mega-jahte... Nazvana Triton 660/9 AVA, to je prva potpuno prozirna podmornica ove kompanije koja može da smjesti do osam putnika. 

Ogroman kokpit u obliku mjehura čini je potpuno različitom od konvencionalnih podmornica, koje obično imaju cilindrične trupove i velike prozore.

Poseban oblik njenog kokpita omogućen je zahvaljujući tehnologiji koju Triton naziva Napredni Svestrani Akrili (AVA). Ova tehnologija nudi tri puta veći unutrašnji prostor u odnosu na tradicionalne dvokomorne podmornice slične veličine.

Triton 660/9 AVA može da zaroni do dubine od 200 metara, ali to nije ono što je čini jedinstvenom. Zvanična web stranica kompanije tvrdi da je dizajnirana da pruži "doživljaje pod vodom fokusirane na zabavu."

Prema Triton kompaniji, ova jedinstvena podmornica može brzo da se rekonfiguriše između zarona kako bi pružila potpuno različite doživljaje svojim putnicima. Raznovrsnost aktivnosti koje Triton 660/9 AVA može da ponudi uključuje obroke i koktel zarone, spa tretmane, igre pod vodom, pa čak i vjenčanja.

Da, dobro ste pročitali! Triton opisuje ovu podmornicu kao "najintimnije mjesto za vjenčanje na svijetu." Dizajnirana je za 12 sati neprekidnog podvodnog rada.

- Ovi jedinstveni prostori vam pružaju značajnu fleksibilnost da kreirate do sada nezamislive doživljaje u podmornici, od koktela i kazina do vjenčanja i privatnih večera - navodi se na web stranici.

Njene jedinstvene karakteristike čine Triton 660/9 AVA savršenom igračkom za milijardere željne uzbuđenja i njihove mega-jahte. Sa cijenom od 6,3 miliona dolara, samo milijarderi mogu priuštiti takvu igračku. Zapravo, Triton tvrdi da su dvije jedinice već naručene od strane pojedinaca za njihove jahte.

Međutim, prvi primjerak ovog podvodnog broda preuzeo je Scenic Luxury Cruises & Tours, kompanija posvećena pružanju luksuznih krstarenja.

Nazvali su je Scenic Neptune i integrisali na svoj brod za krstarenje, Scenic Eclipse II. 

Trenutno plovi u Australiji, gdje će u naredne dvije godine obavljati luksuzna krstarenja u okolnim vodama, uključujući Indoneziju, Novi Zeland, Južni Pacifik i Istočnu Antarktiku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.