SKRIVENI DRAGULJ

Daily Mail izdvojio hrvatski otok kao top destinaciju: Tirkizno more i ukusna hrana

Blizu je popularnih gradova, poput Dubrovnika, Hvara i Splita, koji su svakog ljeta krcati turistima

Otok Hvar. Zvonimir Barisin/PIXSELL

D. R.

12.6.2024

Daily Mail je izdvojio pet mediteranskih otoka za koje smatraju da su top odredišta za ljeto 2024. godine, nazivajući ih "skrivenim draguljima".

- Ovi otoci mogu se pohvaliti tirkiznim morem, drevnim ruševinama, čarobnim uvalama i ukusnom hranom -  piše u članku. Na popisu se našao i jedan hrvatski otok koji su stranci već ranije jako hvalili. Riječ je o Hvaru.

Utočište slavnih 

- Najsunčaniji otok na Mediteranu sigurno će vam uljepšati odmor. Vjerojatno ćete ga posjetiti i bez obzira na to kakvo će biti vrijeme. Putopisac Jo Knowsley opisao ga je kao 'hrvatski dragulj koji nudi najčišće more'. Navodi se i da je Hvar 'ljetno utočište slavnih osoba i putnika na jahti' te je odličan za ljetovanje s obitelji i jako pristupačan - piše Daily Mail.

- Posjetitelji mogu uživati u očaravajućim obalama, razgledavati zidine iz 13. stoljeća, tvrđavu i glavni trg s renesansnom katedralom -  dodaju.

Osim Hvara, Daily Mail je na ovaj popis stavio: otok Formenteru u Španjolskoj, Porquerolles u Francuskoj, Elbu u Italiji i Folegandros u Grčkoj.

Britanci nedavno nahvalili i Korčulu

Nedavno je sličan članak objavio i britanski Mirror koji je također izdvojio jedan hrvatski otok kao divnu destinaciju za ljetni odmor. Raspisali su se o Korčuli za koju kažu da je jako privukla pažnju stranaca.

Blizu je popularnih gradova, poput Dubrovnika, Hvara i Splita, koji su svakog ljeta krcati turistima. Mirror za Korčulu piše da je riječ o "izvan granica Hrvatske manje poznatom otoku" i da na njega stiže manje turista nego u druge dalmatinske gradove i otoke.

- Dok su veća obalna odmarališta u tom području poznata po luksuznim festivalima elektronske glazbe, Korčula je drugačija. Njezine glavne atrakcije su mirne plaže, netaknuti krajolici i duga povijest - pišu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.