RECEPTI

Nećete moći da mu odolite: Krompir s jogurtom za svaku priliku

Krompir oguliti i isjeći na kriške

Ukusno jelo. Facebook

Z. K.

17.4.2024

Sastojci: 4 velika krompira, 2 velike čehna bijelog luka, 500 ml tečnog jogurta, vegeta, sušeni bosiljak, kurkuma, svježi peršun, biber,ulje, so.

Priprema:

1. Krompir oguliti i isjeći na kriške. Pouljiti ih i začiniti po želji. Dobro promiješati i staviti u posudu za pečenje.

2. Peći u prethodno zagrijanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata.

3. Gotov krompir posuti sitno sjeckanim bijelim lukom i preliti jogurtom. Posoliti i posuti svježim peršinom. Vratiti u ugašenu rernu još nekoliko minuta da se sve lijepo sjedini.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.