RECEPT

Tri leće: Bez pretjerivanja najsočniji kolač koji ćete probati

Umutiti bjelanca pa postepeno dodavati šećer i vanilin šećer

Kolač za svaki dan. Društvene mreže

Z. K.

28.5.2024

Sastojci: 6 jaja, 100 grama šećera, 200 grama brašna, pola peciva, jedan vanilin šećer.

Za preliv: 400 ml slatke pavlake, 300 ml condenziranoga mlijeka, 800 ml običnoga mlijeka.

Za premazivanje: 300 grama karamel krema

Priprema:

1. Umutiti bjelanca pa postepeno dodavati šećer i vanilin šećer. Kada su dobro umućena, dodavati jedno po jedno žumance, izmiješati pa polagano dodavati brašno pomiješano sa praškom za pecivo.

2. Smjesu uliti u tepsiju obloženu pek papirom i peci oko 20-25 minuta na 180 stepeni. Pustiti da se malo ohladi pa ga izvadite iz tepsije i nožem izbodite na više mjesta. 

3. U tepsiju ulijte slatku pavlaku pa onda na nju položite biskvit naopačke okrenut.

4. Ostavite da odstoji 10-ak minuta pa izmiješajte mlijeko i kondenzirano mlijeko pa njime prelijte biskvit. Pustite malo neka odstoji pa premažite karamel kremom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.