KEC U RUKAVU

Rolat od palačinki: Fantastično predjelo koje će šarmirati goste

Možete ih pripremiti za doručak ili poslužiti kao hladno i toplo predjelo i naročito je praktično ako već imate pripremljene palačinke

Rolat od palačinki. Društvene mreže

N. Aj.

1.6.2024

Ako vam rolat od palačinki nije do sada pao na pamet, onda je pravo vrijeme da upravo ovo jelo bude vaš "kec u rukavu". Ukoliko imate goste - oduševit će se, a ako spremate za sebe - osjetit ćete se kao gost.

Možete ih pripremiti za doručak ili poslužiti kao hladno i toplo predjelo i naročito je praktično ako već imate pripremljene palačinke od prethodnog dana. 

Sastojci za rolat od palačinki: ispečene palačinke, pavlaka, 2 kašike majoneza, zelena salata ili krastavac, dimljeni losos ili suhomesnato po želji.

Priprema rolata od palačinki: Pripremljene palačinke pripremite na tanjir. U zdjelicu pomješajte pavlaku i majonezu, pa premažite palačinku, prenosi ona.rs.

Naredajte dimljeni losos ili suhomesnato po želji, pa za kraj pospite malo listova zelene salate ili sitnije isjeckani krastavac.

Urolajte palačinku pažljivo. Ako vam je isuviše mala palačinka za sve sastojke, slobodno možete koristiti dvije za jedan rolat.

Isjecite palačinku na četiri dela i uspravno postavite male rolate koje dobijate.

Ostavite ih u frižideru do posluženja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.