RECEPT

Pire od karfiola možete servirati uz bilo koju vrstu mesa

U velikoj šerpi otopite maslac na srednjoj temperaturi

Ukusni pire. Društvene mreže

Z. K.

14.6.2024

Sastojci: 1 glavica karfiola, 1 glavica luka, 4 čehna bijelog luka, 1 šolja pilećeg temeljca, 30 g maslaca, so.

Priprema:

1. U velikoj šerpi otopite maslac na srednjoj temperaturi. Dodajte nasjeckan luk i bijeli luk i propržite uz stalno miješanje, dok se ne zastakle. 

2. Smanjite temperaturu po potrebi, da luk ne bi postao smeđ. Dodajte očišćen i isjeckan karfiol i pileći temeljac. 

3. Poklopite, ostavite da se kuha, uz prilagođavanje temperature, dok karfiol skroz ne omekša, oko 15 minuta. 

4. Sklonite poklopac i ostavite da sva tečnost ispari. Nakon toga u blenderu ili mikserom izmiksajte karfiol da dobijete glatku teksturu pirea. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.