BOSANSKO-PODRINJSKI KANTON

Pomoć životinjama naša je obaveza, posebno tokom zime

Lovci iz Ustikoline u šume iznijeli hranu za divljač

Al. B.

15.2.2017

Članovi Lovačkog društva "Grebak", iz sekcije Cvilin, pokazali su da lovci nisu samo ljudi željni plijena i trofeja, već da u jeku zime trebaju pomoći bespomoćnim životinjama koje u šumama oko Ustikoline pokušavaju naći hranu.

samir-reko

Samir Reko

Samir Reko, Safet Hajrić, Munib Pišmo i Kemal Brajlović na Krčino brdo iznad Cvilina iznijeli su vreće sa kukuruzom i drugu hranu, koja će posebno srnama pomoći da prežive do proljeća.

kukuruz-za-srne

Kukuruz za srne

- Svako lovačko društvo pravi godišnji plan rada, u kojem se obavezno mora predvidjeti i dohrana divljači, pogotovo u zimskom periodu kada životinje oskudijevaju sa hranom. Obavezno se mora iznositi i so da ne bi došlo do pojave bolesti životinja. Sretni smo zbog ovog što smo uradili, a posebno kad vidimo da životinje nađu hranu koju im ostavljamo na mjestima udaljenijim od puteva, kako bi je lakše pronašle. Mnogi misle da mi vršimo samo odstrel divljači, tačno je da ima i toga, ali ima i drugih akcija u lovištu – kazao nam je Samir Reko, predsjednik sekcije Cvilin LD "Grebak" iz Ustikoline.

kemal-brajlovic

Kemal Brajlović

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.