BOSANSKO-PODRINJSKI KANTON

Goražde: Ljekari odbili ponudu Vlade BPK koju smatraju uvredom

oktori i stomatolozi u BPK ispred Kantonalne bolnice držali transparente na kojima piše ''Ne''

A. BAJRAMOVIĆ

6.12.2017

Doktori i stomatolozi u BPK Goražde zaprepašteni su i uvrijeđeni ponudom Vlade BPK Goražde da njihove plaće budu uvećane za 80 do 100 KM.  


Dali odgovor

Svoj odgovor oni su dali tokom okupljanja ispred Kantonalne bolnice, čime je obilježen mjesec od početka generalnog štrajka, istaknuvši transparente na kojima piše ''Ne''.  

- Nažalost, nikakvih pomaka u pregovorima nismo imali. Dobili smo jednu uvredljivu i sramotnu ponudu od naše vlade, na koju smo mi danas u 5 do 12 odgovorili. Poručujem javnosti da će, ako se ne riješi problem s našim kolektivnim ugovorom, to dovesti do nestanka zdravstvenog sistema kakav postoji u Goraždu - kazao nam je Fahrudin Balijagić, predsjednik Sindikata doktora medicine i stomatologije BPK Goražde.

Dodaje da su njihove kolege u četiri kantona u FBiH relativno brzo i uspješno potpisale kolektivne ugovore sa svojim vladama.

- To se očekuje u još nekoliko kantona, a mi stojimo u mjestu. Ova ponuda vrijeđa našu profesiju i naš rad, ali i naše pacijente koje već mjesec ne možemo u punom kapacitetu da primimo - navodi dr. Balijagić.

Dali rok

U naredna 72 sata Sindikat od Vlade BPK očekuje prijedlog sporazuma ili će se na novom okupljanju u petak oglasiti, kako je istaknuto, konkretnijim zahtjevima.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.