BRČKO Uništena eksplozivna sredstva

Pronađeni dvije mine i 23 neeksplodirana ubojita sredstva

Autor: Fena
23.04.2015 17:30
A
A
A

Pripadnici Postrojbe za EOD operacije Odsjeka civilne zaštite, koji djeluje u sklopu Odjela za javnu sigurnost Brčko distrikta, u protekloj i početkom ove sedmice uspješno su uništili 2 mine i 23 neeksplodirana ubojita sredstva.

 - Tokom zadnjih 8 dana pripadnici Postrojbe imali su 10 intervencija na temelju poziva građana, Policije Distrikta i organizacija koje izvode operacije razminiranja na području Brčko distrikta BiH - kazao je Nebojša Stjepanović, zamjenik voditelja Postrojbe za razminiranje i EOD operacije.

Postrojba je intervenirala u mjesnim zajednicama Lipovac, Brka - Donja Brka, Gornji Rahić, Brezovo polje, Omerbegovača, Rijeke - Čardaklije i Dubrave - Blaževac.

Iz Odsjeka civilne zaštite Brčko distrikta BiH upozoravaju da se na području Brčko distrikta BiH još nalazi veliki broj zaostalih mina i neeksplodiranih ubojitih sredstva.

Sve prijave o pronalasku neeksplodiranih ubojnih sredstava, građani mogu prijaviti Centru za osmatranje i obavještavanje na besplatan telefonski broj 121.