DISTRIKT BRČKO

Brčanska vlada odobrila Smjernice za izradu nacrta pravilnika o fiskalizaciji

Fena

9.8.2017

Vlada Brčko distrikta na današnjoj sjednici odobrila je Smjernice za izradu nacrta pravilnika o dinamici fiskalizacije u Brčko distriktu.

 "Zadatak ovog pravilnika je precizno definiranje vremena i redoslijeda fiskalizacije poreznih obveznika prema djelatnostima kojima se bave. Prvo će to biti trgovine na malo, ugostiteljski objekti, a zatim i drugi", kazao je predsjednik Povjerenstva za fiskalizaciju Brčko distrikta Safet Rizvanović.

 Dodao je da će porezni obveznici biti obaviješteni o točnom datumu fiskalizacije za njihovu djelatnost, a očekuje se da će cijeli proces fiskalizacije trajati tri do četiri mjeseca.

 "Zakon o fiskalizaciji je jedan od najkompleksnijih zakona s obzirom na to da zahtijeva niz usklađivanja, što opet traži donošenje izuzetno velikog broja provedbenih akata. Ovo je zakon koji prati osam pravilnika, a jedan od njih je upravo ovaj koji je odobren na današnjoj sjednici Vlade", istaknuo je Rizvanović.

 Po njegovim riječima, vrijednost fiskalnih uređaja iznosi od 400 do 1500 KM, a koliko će porezne obveznike koštati uvođenje fiskalizacije ovisi od načina i opsega njihovog poslovanja.

 Na današnjoj sjednici podržana je i inicijativa za bratimljenje Brčkog i austrijskog grada Schladminga.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.