HERCEGOVAČKO-NERETVANSKI KANTON

{Mostar} Niko od radnika "Binga" neće ostati bez posla

Piše: M. Sm.

24.4.2017

Ispred „Binga“ smo danas, tokom uviđajnih radnji, zatekli Nedima Mutapčića, koordinatora proizvodnje u ovoj kompaniji, koji nam je kazao kako još nisu stvoreni povoljni uvjeti za uviđaj.

- Samo žarište požara još bukti, tako da nije moguće kvalitetno uraditi uviđaj. Čekat ćemo da se i vremenski uvjeti stabiliziraju, jer, vjetar doprinosi širenju žarišta požara. Nakon toga, odmah bi uviđajna ekipa, zajedno s vještacima i stručnim osobljem MUP-a HNK, trebala započeti sve neophodne radnje, poslije čega ćemo imati detaljne informacije. Za sada ne želimo, zaista, da se iznose špekulacije kako od građana, tako i uposlenika o uzrocima požara i materijalnoj šteti. Prepustimo to stručnim licima - kazao je on.

Na naše pitanje kakva će biti sudbina uposlenih u "Bingu", njih stotinjak, Mutapčić je kazao kako su tokom nedjelje s njima održali sastanak, uz obećanje da, podvukao je, niko od njih neće ostati bez posla.

- Ovo je, ipak, firma koja se brine o svojim radnicima. Pojedinci će otići na godišnji odmor, a nakon toga, imamo raspored za druge objekte, a bit će posla i na ovom objektu, koji je totalno uništen - rekao je on.

Jer, kako je podvukao, itekako razmišljaju o tome da se na istom mjestu izgradi novi objekt, a najvažnije je, iznio je, da su sačuvani ljudski životi, budući da je požar izbio tokom radnog vremena.

- Sve je ovo nadoknadivo, ali ljudski život nije - rekao nam je Mutapčić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.