Osvježenje se traži i u bazenima

Turistička sezona u Konjicu izuzetno dobra: Brojni gosti grada ne kriju oduševljenje

Autor: M. ĆOSIĆ
27.08.2017 14:10
A
A
A

Turistička sezona u Konjicu ovog ljeta je izuzetno dobra, jer veliki broj gostiju posjećuje ovaj grad na Neretvi, a zelena ljepotica je posebno atraktivna za rafting i osvježenje. 

Pravi razvoj

- Zadovoljni smo i predsezonom, a i sezonom u cijelom kantonu. Veliki je broj sadržaja koji privlače turiste, a siguran sam da će se sezona proširiti i na septembar. Iz godine u godinu sve je veći broj sadržaja i smještajnih kapaciteta, a ljudi na ovim područjima su prepoznali turizam kao razvojnu granu, u kojoj mogu sebi omogućiti normalan život. Seoski turizam će u narednom periodu doživjeti pravi razvoj - istakao je zamjenik direktora Turističke zajednice HNK Semir Temim.

Ovih dana pored Kamene ćuprije u Konjicu sreli smo Sinišu Lozu, koji je, kako nam reče, oduševljen ovim gradom.

- Došao sam u Konjic da vidim Titov bunker i da okušam rafting. Nisam znao da je Konjic ovako fin. Oduševljen sam - rekao nam je Lozo, dok je njegov prijatelj Ante Pereza posebno oduševljen gostoprimstvom Konjičana.


  • (Lozo i Pereza na Kemenoj ćupriji)

Atraktivan Prenj

Veliki broj stanovnika Konjica, ali i gostiju iz susjednih mjesta, dolazi i u „Aqua park“, gdje osvježenje traže u bazenima.

Zaposlenica Turističke agencije „Zoor Bosna“ Aida Karalić ističe da svake godine sve više turista dolazi u Konjic.

- Najviše traže rafting. Posebno je povećan interes za planinarenje. Turistima je atraktivan Prenj - kaže nam Karalić.

Pamtit će rafting

Imenjakinje Enđi Grou iz Amerike i Enđi Nikolaj iz Albanije ovih dana su posjetile svoju prijateljicu u Konjicu, a uživale su u ljepoti prirode ovog dijela naše zemlje. 

- Obišle smo razna mjesta. Inače mi se posebno sviđaju planine u BiH, a rafting ću pamtiti cijeli život - kaže nam Amerikanka Enđi.

  • (Imenjakinje zadovoljne)