HERCEGOVAČKO-NERETVANSKI KANTON

Mostar: Raskrsnica kod "Ere" i Titov most uskoro u funkciji

Raskrsnica kod „Ere“: Normalizacija saobraćaja

M. SMAJKIĆ

19.9.2017

Radovi na izgradnji glavnih obalnih kolektora, jednom od najvećih historijskih projekata u Mostaru, nastavljaju se nesmanjenim intenzitetom.

Tako će, kako je jučer rečeno iz Gradskog odjela za urbanizam, početkom oktobra radovi na raskrsnici kod hotela „Ero“ u potpunosti biti završeni. Stoga, dobra vijest za sve učesnike u saobraćaju jeste to da će ova raskrsnica, napokon, biti u funkciji u punom kapacitetu. 

Iako će, kako je naglašeno, biti nastavljeni radovi uz Carinski most, to neće utjecati na saobraćaj, odnosno, neće dolaziti do izmjene.

Također, radovi na izradi privremene horizontalne i vertikalne signalizacije kojom se uspostavlja privremeni kružni tok na Španskom trgu će biti okončani u narednih sedam dana, u zavisnosti od vremenskih prilika.

Iz Gradske uprave su poručili da će u prvoj sedmici oktobra biti normaliziran saobraćaj i na Titovom mostu, a time će biti stvorene pretpostavke za intenziviranje radova na izgradnji glavnog lijevoobalnog kolektora te rekonstrukciji vodovodnih instalacija na istoj trasi.

Stoga se početkom oktobra očekuje potpuna obustava saobraćaja na dijelu ulice Maršala Tita od raskrsnice kod bivše robne kuće „Razvitak“ do Autobuske stanice. Tačan datum obustave saobraćaja na ovoj dionici, gdje će radovi trajati, kako je to planirano, četiri mjeseca, bit će objavljen naknadno.

- U drugoj polovini oktobra počinju radovi na izgradnji glavnog lijevoobalnog kolektora na dionici Lučki most - Park Alekse Šantića, što će uzrokovati potpuni prekid saobraćaja u ulici Maršala Tita na ovoj dionici - rečeno je iz Gradske uprave te naglašeno da će se saobraćaj od „Razvitka“ do Šantićevog parka odvijati dvosmjerno.

Radovi do kraja maja 2018.

Početak radova na izradi mikrotunela u blizini Narodnog pozorišta očekuje se u novembru, kada neće biti moguć dvosmjerni saobraćaj. Okončanje radova na toj dionici predviđeno je do kraja januara 2018. godine. Nakon toga uslijedit će radovi na otvorenom iskopu od Narodnog pozorišta do raskrsnice s ulicom Huse Maslića. Normalizacija saobraćaja u ulici Maršala Tita očekuje se u maju 2018. godine.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.