HERCEGOVAČKO-NERETVANSKI KANTON

Dvodnevna svečanost: Učitelji LK darovali krv povodom Dana učitelja

Piše: Ale Kamber

6.10.2017

Povodom  Međunarodnog dana učitelja, učitelji s područja Livanjskog kantona dobrovoljno su darovali krv u Kantonalnoj bolnici u Livnu, u četvrtak, 5.oktobra, dok je za danas planirano druženje uz već tradicionalnu, desetu po redu, svečanu večeru u livanjskom restoranu „Panorama“ na Drinovoj Međi. 

Sindikat osnovnog obrazovanja LK podsjeća da se Dan učitelja obilježava ove godine pod geslom „Podučavanje u slobodi, osnažuje nastavnike“, te zahvaljuje resornom ministarstvu na podršci. 

-Nadamo se da su danas učitelji u 21. stoljeću uistinu slobodni u svom poučavanju i radu, jer samo na taj način mogu širiti i prenositi svoje znanje mladim i novim generacijama koje nam dolaze. Doista, ako se većina nas vrati u svoje djetinjstvo i školske dane, asocijacija i pomisao na školu bila bi prvi učitelj ili učiteljica, zato cijenimo naše učitelje, jer su oni živa knjiga i nauka - stoji u saopćenju sindikata Osnovnog obrazovanja LK, te dodaje da će svečana večera učitelja biti i humanitarnog karaktera, odnosno da će sav prihod od tombole biti doniran za liječenje Gabrijele Perković iz Podhuma, kod Livna, učenice OŠ „Fra Lovro Karaula“, koja se nalazi na liječenju u Zagrebu.




Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.