KANTON 10

Livno: Mevludom obilježen rođendan poslanika Muhammeda a.s.

Predavanje održao prof. dr. haf. Halil ef. Mehtić

Ale Kamber

13.12.2016

Medžlis islamske zajednice (MIZ) Livno sinoć je nakon jacije namaza priredio mevludsku svečanost u Ćurčinici u povodu obilježavanja rođendana poslanika Muhammeda a.s.

Premda umoran od povratka iz Njemačke, svečanosti se rado odazvao i dekan zeničkog IPF prof. dr. hfz. Halil ef. Mehtić, jedan od najboljih bh. poznavalaca života i djela posljednjeg Božijeg poslanika i autor više knjiga na tu temu.

On je i predvodio jaciju namaz prelijepim učenjem Kur'ana, a mujezinio mu je sin Ismail, koji je odnedavno imam livanjske džamije Hadži Ahmeda Dukatara.

prof-mehtic-s-glavnim-imamom-i-predsjednikom-miz-livno-foto-a-kamber

Prof. Mehtić s glavnim imamom i predsjednikom MIZ Livno

Prof. Mehtić je u sklopu svečanosti održao i zanimljivo predavanje o poslaniku Muhammedu a.s i o neophodnosti slijeđenja njegovog puta da bi vjernici zaradili Božiju milost.

U sklopu svečanosti dodijeljene su i nagrade polaznicima mekteba za najbolje literarne radove na temu o posljednjem Božijem poslaniku.

Od srednjoškolaca knjigu i novčanu nagradu dobila je Arnela Sudar, a među osnovcima su nagrađeni Sallah Imamović, Samira Hodžić, Amela Terzić, Ajla Borčilo, Lejla Jahjefendić, Adis Bilkić i Merjem Gurda.

- Svi ostali koji su uradili radove, a nisu osvojili nagradu bit će nagrađeni slatkišima na mektebskoj nastavi - kazao je Edin ef.Alić, imam Lala pašine džamije u Livnu.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.