KANTON 10

Vlada LK: Porscheova vozila za Ministarstvo poljoprivrede i Upravu za šumarstvo

Usvojen Prijedlog budžeta za 2017. godinu u iznosu od 76,2 miliona KM

Ale Kamber

23.12.2016

Vlada LK usvojila je na današnjoj sjednici Prijedlog budžeta Kantona za 2017.godinu u iznosu od 76.263.613 KM, kao i Prijedlog Zakona o izvršenju budžeta, te ih uputila u skupštinsku proceduru.

Usvoji li ih Skupština do kraja godine, izbjeći će se Odluka o privremenom finansiranju.

Vlada je dala i saglasnost resornim ministrima za potpisivanje sporazuma o produženju važenja kolektivnog ugovora između poslodavca i uposlenih u oblasti obrazovanja, zdravstva i policijskih struktura LK, a za period 1. januar - 31. mart 2017. godine.

Usvojena je i odluka o odbijanju prijedloga Kolektivnog ugovora u oblasti zdravstva na području FBiH, ali resorno kantonalno ministarstvo obavezano je da hitno krene u pregovore sa predstavnicima sindikata oko potpisivanja novih kolektivnih ugovora.

Vlada je dala i saglasnost Ministarstvu poljoprivrede i Upravi za šumarstvo LK da od odabranog ponuđivača Porsche Leasing d.o.o Sarajevo nabavi sedam novih vozila za navedeno ministarstvo i Upravu za šumarstvo čija su vozila, navodno, dotrajala i iziskuju previše novca za održavanje.

Vlada je odobrila i 10.000 KM za potrebe sistematskih liječničkih pregleda učenika u općini Tomislavgrad, a  zaključeno je da se pregledi obave i nad ostalim učenicima LK.

Također je odobrila 3.000 KM za nabavku paketića za djecu s poteškoćama u razvoju, 20.000 KM za uređenje kripte crkve u Guberu, te po 5.000 KM muzičkim školama u Livnu i Tomislavgradu kao i Udruženju "Kap ljubavi" iz Tomislavgrada.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.