REPUBLIKA SRPSKA

''Gradska toplana'' Bijeljina počela s pripremama za predstojeću sezonu: Rekonstrukcija toplovodne mreže vrijedna 200.000 KM

Počeli radovi u dvije bijeljinske ulice ( G. Bobić)

Lj. Lj.

10.9.2017

Radnici bijeljinske „Gradske toplane“ ovih dana vrše rekonstrukciju toplovodne mreže u ulicama Majora Dragutina Gavrilovića i Svetog Save, zamjenjujući dotrajale toplovodne cijevi novima. 

Mladen Krasavac, direktor ovog preduzeća, kaže da je u pitanju magistralni toplovod, na kome je u prošlogodišnjoj grijnoj sezoni bilo najviše kvarova i gubitaka toplotne energije.

- Radovima na remontu postrojenja i distributivnog sistema treba da poboljšamo sigurnost i stabilnost sistema grijanja. Rekonstrukciju toplovoda obavlja preduzeće „Buk promet“, a vrijednost radova je oko 200.000 KM. Na ovaj način kvalitetno se pripremamo za predstojeću grijnu sezonu - kaže Krasavac, ističući da korisnici grijanja duguju oko 236.000 KM za isporučenu toplotnu energiju u prošloj sezoni.

Među dužnicima za grijanje nalaze se i Policijska uprava Bijeljina te Osnovna škola „Sveti Sava“, koja je priključena na sistem daljinskog grijanja.

- Dug, odnosno trenutno potraživanje od 236.000 KM za nas je i dalje previsoko, imajući u vidu činjenicu da i mi imamo obaveze prema dobavljačima uglja i za utrošenu električnu energiju - kaže Krasavac, ističući da su penzioneri i dalje najurednije platiše.

Cijena grijanja 

Cijena grijanja iznosi 2,75 KM po kvadratnom metru za fizička lica i 5,88 KM za pravna lica, na bazi šestomjesečnog obračuna.

75.000

kvadrata zagrijava bijeljinska toplana

1.250

korisnika ima toplana


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.