REPUBLIKA SRPSKA

Borenović: Lakše ću uspavati sina uz bajke Željke Cvijanović

G. D.

12.9.2017

Poslanici Narodne skupštine RS otišli su na redovnu pauzu bez usvojenog dnevnog reda. Opozicionari i dalje ne dozvoljavaju da se dnevni red usvoji i insistiraju od Vlade RS i rukovodstva NSRS da mi odgovore zašto ne dobijaju odgovore na poslanička pitanja, zašto krše Ustav RS i zakone RS i zašto su sa dnevnog reda skinuli izvještaj Glavne službe za reviziju javnog sektora o Konsolidovanom izvršenju budžeta za prošlu godinu.

U raspravu o dnevnom redu uključila  se i premijerka RS Željka Cvijanović i to jednosatnim monologom. Predsjednik PDP-a Branislav Borenović rekao je da će "večeras lakše uspavati sina Stefana uz bajke Željke Cvijanović". 

- Mislim da je parlament danas pokazao da opozicija ima snage. Nećemo odustati. Ne može se desiti da mjesecima ne dobijamo odgovore na poslanička pitanja, ne može se desiti da Vlada RS poništava parlament i da gazi po NSRS. AKo vlast to želi, mi ne damo. Ovaj dom nije zadnja rupa na svirali - kazao je Borenović.

Lider NDP-a Dragan Čavić rekao je da je Dara prevršila mjeru i da se Ustav, zakoni i poslovnik o radu NSRS više neće moći kršiti.

- To više neće raditi. Po cijenu vanrednih izbora, po cijenu svega i svačega, ali to više neće raditi. Ili će se vratiti u ustavne okvire ili neka računaju da zasjedanja više neće biti. Mogu da me potegnu samo za kragnu, ali ona je uska, pa će malo teže zavući prste - rekao je Čavić.

Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica rekao je da je stepen političke kulture u NSRS postao prevara, političko nasilje, primitivizam.

- Do sada smo ukazivali na povrede poslovnika, bivali preglasani, a onda nastavljali sa radom. Nema više toga! I onaj ko misli da može, grdno se vara. Ako to dozvolimo, imaćemo lakrdiju u svm ustanovama - rekao je Govedarica.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.