REPUBLIKA SRPSKA

Okončano zasjedanje NSRS: Opozicija htjela da spava, većina završila sve za pet sati

Piše: G. D.

13.9.2017

Sjednica Narodne skuštine RS održana je uprkos pokušaju opozicije da spriječi njen rad. Sjednica je održana u maloj sali, a usvojeno je više zakonskih prijedloga. Prihvaćena je i ostavka glavnog revizora RS Duška Šnjegote.

Poslanici opozicije nastavak sjednice uslovili su ispunjavanjem tri zahtjeva - uvrštanjem revizorskog izvještaja na dnevni red, dostavljanjem odgovora na sva poslanička pitanja na koja Vlada nije odgovorila i objavljivanjem svih odluka Narodne skupštine u Službenom glasniku koje nisu objavljene, a među njima je i odluka NSRS o održavanju referenduma o Sudu i Tužilaštvu BiH.  

Poslanik Napredne Srpske Adam Šukalo rekao je večeras da mu je ministar unutrašnjh poslova RS Dragan Lukač prijetio.

- Lukač mi je rekao da neće dozvoliti da se ova ustanova koja je građena krvlju sruši u krvi. To je direktna prijetnja i već sutra ću to prijavti nadležnom tužilaštvu - rekao je Šukalo.  

Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica rekao je da je opozicija možda i zakasnila sa ovakvom reakcijom, ali poruka je, dodaje on, poslana - ovako dalje više neće moći. On je istakao da su poslanici opozicije namjeravali da prenoće u NSRS, ali su odustali nakon što je većina "ekspresno završila zasjedanje za pet sati".

Predsjednik NDP-a Dragan Čavić pozvao je sve novinare da se uvjere da opozicionari nisu uništavali narodnu imovinu niti su preturali po stvarila svojih poslaničkih kolega iz drugog bloka. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.