REPUBLIKA SRPSKA

Savez za promjene uzvraća udarac: Nema povratka, ovo je borba za istinu i pravdu

G. D.

14.9.2017

Lideri Saveza za promjene Vukota Govedarica (SDS), Branislav Borenović (PDP) i Dragan Čavić (NDP) istakli su danas u Banjoj Luci da su promjene u RS, poslije jučerašnjeg dana, više nego potrebne.

- RS ne želi da bude policijska država. Nećemo statirati u toj videoigrici režima. RTRS je sinoć saopćila da se u RS sprema revolucija. Sramota! Jučerašnje kratke i duge cijevi i rušenje svih propisa ovog parlamenta dovodi nas u situaciju da kažemo: Dosta! Ćeranić i Lukač da nama pričaju o revolucijama? Oni koji su na tenkovima SFOR-a dolazili ovdje - rekao je Govedarica.

On je dodao da većina sa sedam sekretara SKOJ-a u NSRS radi sta hoće. Govedarica traži neopozivu ostavku predsjednika NSRS, ali i ministra unutrašnjih poslova RS Dragana Lukača.

- Sramno je sve sto je Lukač izrekao na račun narodnog poslanika Adama Šukala? Da li je krivično djelo to što je Šukalo slikao kartice narodnih poslanika ili je krivično djelo nestalih stotina miliona iz banaka RS. Nećemo se predati. Borit ćemo se ovdje. Znamo da imamo podršku naroda - rekao je Govedarica.

Borenović je dodao da režim iznosi monstruozne kvalifikacije samo zato što opozicija želi da raspravlja u parlamentu o revizorskom izvještaju.

- Stat ćemo u kraj pljačkašima i lopovima koje vlast pokušava da zaštiti. Jučer se desila hajdučija u režiji Nedeljka Čubrilovića za koju smo našli riječ da je ljudska i moralna praznina. Njegove jučerašnje odluke bit će osporene, obećavamo to. Vratit ćemo parlament u ustavne i zakonske okvire - dodao je Borenović.

Ko laže, tvrdi on, taj i krade, a ko krade spreman je i na egzekucije. Borenović ističe da je "u režimu dosta onih kojima egzekucije nisu nepoznate".

- Revolicija nije kada pitate gdje su pare. Zašto Lukač to ne istraži? Revolucija nije kada pitamo ko je ubio Milana Vukelića i jedno dijete na autoputu. Nema povratka. Ovo je borba za istinu i za pravdu - rekao je Borenović.

Čavić je dodao da će dokazati zakonitost svih svojih postupaka.

- Juče je u NSRS bilo više policajaca sa naoružanjem. Oko skupštine su čekale "marice". Znali smo to. Znali smo i za namjere opasnih ljudi, ali im nismo dali povod za to. Lukač je danas rekao nešto što nikada u svojoj karijeri nisam čuo. Lukač je jučer bio spreman da puca na narodne poslanike. Legitimitet predsjednika NSRS vise ne postoji. To je predsjednik hunte, koji je pozvao ljude sa oružjem da štiti parlament - rekao je Čavić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.