REPUBLIKA SRPSKA

Godinu nakon referenduma o 9. januaru: RS objavila službene rezultate

Srna

22.9.2017

Predsjednik Komisije za sprovođenje referenduma u RS Siniša Karan izjavio je danas da su u Službenom listu Republike Srpske objavljeni rezultati o sprovedenom referendumu, koji je održan 25. septembra 2016. godine.

Karan je naveo da u posljednjih nekoliko dana pojedini mediji i predstavnici političkih partija iznose tendenciozne i netačne informacije kako nikada u Službenom listu Republike Srpske nisu objavljeni rezultati referenduma, saopćeno je iz Komisije za sprovođenje referenduma.

- Ovim putem želimo da obavijestimo medije, političke partije, kao i građane, koji su na demokratski način uzeli učešće i izrazili svoje mišljenje na održanom referendumu, da je Narodna skupština Republike Srpske, na sjednici, održanoj 9. februara, donijela odluku o konstatovanju rezultata republičkog referenduma - Službeni list Republike Srpske', od 8. maja - podsjetio je Karan.

On je napomenuo da je na osnovu stava pet ove odluke objavljen i izvještaj o rezultatu referenduma na pitanje - "Da li podržavate da se 9. januar obilježava i slavi kao dan Republike Srpske?" - "Službeni list Republike Srpske", od 18. maja.

- Žao nam je što se i na ovaj način pokušava nipodaštavati narodna volja građana, izražena najvećim demokratskim dostignućem - referendumom - dodao je Karan.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.