REPUBLIKA SRPSKA

U organizaciji Franjevačkog međunarodnog centra za dijalog, mir i pomirenje: Završena srebrenička sedmodnevna kolinija pomirenja

Aktivnosti kolinije

Piše: S. Sm.

24.9.2017

U organizaciji centra za dijalog, mir i pomirenje i župe Srca Isusova Zvornik-Srebrenica, te uz pomoć Vlade Republike Hrvatske, Franjevačke provincije Bosne Srebrene, Vrhbosanske nadbiskupije, Općine Srebrenica, Kruha sv. Ante, danas je u Kulturnom centru Srebrenica završena sedmodnevna Druga međunarodna likovna kolonija „Srebrenica 2017“. 

Umjetnici iz BiH, Hrvatske, Srbije i okruženja svojim djelima sudjelovali su na izgradnji mira na ovim prostorima. Djela nastala na ovoj koloniji darivana su župi Zvornik-Srebrenica i izgradnji Franjevačkog međunarodna centra za dijalog, mir i pomirenje.


U radu likovne kolonije učestvovalo je deset akademskih kipara i slikari iz regiona. Njihova djela moći će vidjeti građani Srebrenice, Zvornika, Bratunca, Tuzle, Sarajeva, Mostara, Banja Luke, Orašja, Vinkovaca, Osijeka, Vukovara, Zagreba, Beograda i drugih gradova iz okruženja.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.