REPUBLIKA SRPSKA

Svečana sjednica Skupštine opštine Bratunac: Dodijeljena najviša priznanja

S dodjele priznanja

Piše: S. Smajlović

25.9.2017

Povodom Dana opštine Bratunac na svečanoj sjednici Skupštine opštine, danas su uručena najviša općinska priznanja najzaslužnijim kolektivima, pojedincima, sportistima, najboljim učenicima i studentima. 

Najviša općinska priznanja uručena su Sevi Mirjaniću, ministru poljoprivrede, šumarstav i vodoprivrede Vlade Republike Srpske (RS) i njegovom kolegi Neđi Trniniću, ministru saobraćaja i komunikacije, te Rotari klub Srebrenica, Remontnom zavodu, Auto-moto „Treid“ iz Bratunca,a za humano djelo priznanje je dobio Mušan Ramići, čovjek koji je 70 godina popravljao ljudske kosti. Najboljim učenicima, studentima i sportistima uručene su novčane nagrade po 200 maraka.

Obraćajući se na svečanosti bratunački načelnik Nedeljko Mlaženović je naglasio da je zahvaljujući sredstvima Vlade RS , kreditnim zaduženjima, donatorima i općinskim ulaganjima, u proteklom periodu uloženo je 45 miliona maraka u obnovu kapitalnih i drugih projekata.

- Urađena je gradska vodovodna mreža, regulirano korito rijeke Križevice, izgrađena nova zgrada Doma zdravlja, sistemi navodnjavanja na cijeloj općini, asfaltirano je nekoliko kilometar lokalnih puteva, riješeni imovinski odnosi za carinski terminal, kao i niz drugih projekata- naglasio je Mlađenović.

Dodao je da su domaći i strani investitori uložili 25 miliona maraka za otvaranje 400 proizvodnih radnih mjesta. Otvaranjem mosta na rijeci Drini i carinskog terminala, očekuje se dolazak novih investitora.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.