REPUBLIKA SRPSKA

Drljević: Lazar Prodanović je inicirao moju smjenu

Drljević: Dobio potvrdu

Z. K.

18.10.2017

Zaposleni u Opštoj bolnici u Zvorniku izašli su i treći dan na mirne proteste zbog smjene direktora ove ustanove Milorada Drljevića, koji je u izjavi za naš list istakao da iza njegove smjene stoji hirurg Lazar Prodanović, poslanik u Predstavničkom domu PSBiH. 

- Odgovorno tvrdim da iza moje smjene stoji Lazar Prodanović jer mi je on to potvrdio pred nekoliko ljudi iz političkog života našeg grada. Mislim da je glavni razlog da Ministarstvu i drugim nadležnim ljudima u RS da netačne podatke o meni i mom radu na rukovodećoj poziciji ove ustanove jeste taj da on za nekoliko dana otvara svoju polikliniku u Bratuncu, vrijednu milion maraka. Svjestan činjenice da ja ne bih dozvolio da specijalisti rade u bolnici i kod njega privatno, ali i činjenice da bih samo unapređivao rad ove ustanove, što bi se kosilo s pravcima rada njegove poliklinike, inicirao je moju smjenu. Njega uopšte ne interesuje kako će bolnica poslovati te da li ćemo izgubiti neke vrijedne projekte, kao što oni iz prekogranične saradnje, na kojima smo radili - tvrdi Drljević.

Za Drljevićeve optužbe Lazar Prodanović tvrdi da su obične izmišljotine i da on nema nikakve veze s njegovom smjenom.

- Vlada RS donosi odluke o smjeni i postavljenju direktora bolnica, tako da ja nemam ništa s dešavanjima u Opštoj bolnici Zvornik. Ove tvrdnje koje su iznesene protiv mene su bezočne laži i neistine. Još nisam vidio da neki direktor ovako brani svoju funkciju i pokušava da optuži druge da su krivi za njegovu smjenu - zaključio je Prodanović.

Prodanović: Lažne optužbe

Radnici su najavili da neće odustati od svojih zahtjeva, koje će s vremenom, kako su rekli, i radikalizirati da bi sačuvali bolnicu.

Šta je razlog

Ono što je, također, čudno jeste da je Drljeviću stiglo rješenje u kome je kao razlog smjene navedeno da „imenovani nije u skladu s propisima isplaćivao bruto plaće radnicima, kao i ostale doprinose koje je bio obavezan redovno izmirivati te se imenovani razrješava dužnosti direktora'', iako je ministar zdravlja Dragan Bogdanić u prvom obraćanju javnosti rekao da su razlozi smjene narušeni međuljudski odnosi.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.