REPUBLIKA SRPSKA

Čavić: Revizija u RS stavljena je pod kontrolu Ministarstva finansija RS

G. D.

18.10.2017

Predsjednik NDP-a Dragan Čavić rekao je danas u Banjoj Luci da je Narodna skupština RS donijela nekoliko skandaloznih odluka, među kojima je najgora ta što je Glavna služba za reviziju javnog sektora RS stavljena pod kontrolu Ministarstva finansija RS.

- Imenovanje Jove Radukića za vršioca dužnosti glavnog revizora je bezočan čin. U Zakonu o reviziji nema vršioca dužnosti. Ko zna u kojem mrklom ćošku se sastala komisija za izbor i imenovanje Jove Radukića. Druga nezakonitost je to što se na dnevnom redu našao Konsolidovani izvještaj o izvršenju budžeta kojeg sinoć niko nije obrazlagao, a to se ne može desiti - kazao je Čavić.

Naveo je da Radukić iza sebe ima niz afera i da je on zbog toga nezamisliv na poziciji revizora.

- Svojevremno je biznismen Jovo Vidović optužio Radukića da ga je reketirao za 100 hiljada KM, za reprogram poreskog duga. Mladen Ivanić ga je 2010. godine optužio da je učestvovao u montiranju procesa koji se vodio protiv njega na Sudu BiH, a koji je za Ivanića rezultirao oslobađajućom presudom - kazao je Čavić.

Zašto bi ministar finansija RS, kaže Čavić, dozvolio sebe da ga neko kompromituje iz Glavne službe za reviziju RS kada on mjesečno prima 8.000 maraka?

- Lijepo je sve to sačuvati u svome džepu. Zašto da ga kompromituje Šnjegota? Tu će biti Radukić koji ga neće kompromitovati. Nismo uspjeli da ih spriječimo da donose neustavne i nemoralne odluke. Ovime je režim potpuno zaokružio strukturu koja odgovara svakom režimu na svijetu - kazao je Čavić.

Čavić kaže da ne želi da komentariše Dodikove izjave i dodaje da će brinuti o mentalnoj higijeni.

- Preduzimat ćemo u kontinuitetu sve radnje koje su nam dozvoljene da spriječimo sve nezakonite radnje. Čubrilović je jučer radio po poslovniku i to se ne može osporiti - istakao je Čavić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.