REPUBLIKA SRPSKA

Čavić: Neka Dodik dokaže svoj patriotizam i neka održi referendum

G. D.

20.10.2017

Predsjednik NDP-a Dragan Čavić pozvao je danas članove Komisije za održavanje referenduma o radu Suda i Tužilaštva da rade svoj posao.

- Oni ne rade ništa što bi trebalo da rade po zakonu. Ne sastaju se, nema tehničkih priprema, nema štampanja glasačkih listića, opštinske komisije nisu formirale glasačke odbore. Referendum se mora održati 19. novembra i ja pozivam Dodika i Čubrilovića da to urade - kazao je Čavić.

On dodaje da NDP podržava sve ono što je definisano zakonom.

- Nema više vremena za čekanje. Dosta je njihovih manipulacija. Dodik je garantovao da će referendum biti proveden i tražim od njega da održi tu riječ. Radovan Karadžić je žrtvovao svoju slobodu za RS. Dodik kaže da ne postoji žrtva koju ne bi podnio za RS. Pozivam Dodika da nakon presude Oriću dokaže svoj partiotizam i da provede referendum - istakao je Čavić.

Ako to ne uradi, tvrdi Čavić, Dodik će pred Srbima biti najveći bijednik i kukavica. On je dodao da opozicija priprema krivičnu prijavu protiv Komisije za održavanje referenduma.

- Ako je Karadžić žrtvovao slobodu za RS, mogu i oni da se odreknu ljetovanja na Kipru i u Hrvatskoj. Ako ne provedu odluku NSRS, bit će najveći izdajnici - kazao je Čavić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.