REPUBLIKA SRPSKA

Nastavljeno vanredno zasjedanje NSRS: Zakuhali Govedarica i Dodik, o referendumu i dalje ni riječi

G. D.

6.11.2017

Vanredno zasjedanje Narodne skupštine RS nastavljeno je novim polemikama između predsjednika RS Milorada Dodika i poslanika opozicije.

- Zamislite da je Dejvid Kameron donio odluku o Bregzitu, a onda je sakrio dvije godine! Sram vas bilo! Krili ste tu odluku dvije godine u špajzu Službenog glasnika RS. Da niste smijenili glavnog revizora, ne bi ni bilo ove sjednice. Dodik je garantovao da će se referendum održati. Gdje su mu danas te garancije? Ovo je bruka i sramota, a naročito odluka o peticiji kojom vlast pokušava da uknjiži glasove za izbore - rekao je predsjednik SDS-a Vukota Govedarica.

Predsjednik RS Milorad Dodik rekao je da Govedarica nema orignalne ideje i da je umoran od odgovaranja na iste optužbe.

- To je vaš stav. Ako želite jednog dana da budete baja, onda morate bti autentični. Ne možete ponavljati ono što je stotinama puta rečeno. Ako je bilo nekog kriminala u izgradnji zgrade Vlade RS, dokažite. Taj predmet je kreiran u Sarajevu od strane SIPA-e koju je predstavljao Lukač koji sad ide u penziju - poručio je Dodik.  

On je dodao da Govedarica iz Gacka ne može da vidi ništa u Banjoj Luci. Dodik dodaje da je on originalan, a da je Govedarica plagijator.

- Ja znam šta znači politička igra, a Govedarica to ne zna. Šta vi hoćete? Da utvrdite moju krivicu? Žao mi je što nema nekog lidera u RS s kojim mogu da vodim jaku, mušku raspravu. Tačno znam kako se kreće SDS. Imat ćete još jedno razbijanje partije kad krenu kandidature za izbore. Govedarica zna da je naš čovjek. Ne bismo boljeg izabrali da smo ga mi birali. Ja se moram boriti da ostanete predsjednik SDS-a da bismo vas pomeli na izborima. Ugledajte se na mene, pa ćete možda postati neki lider - kazao je Dodik.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.