REPUBLIKA SRPSKA

Uskoro počinje izgradnja replike rodne kuće Branka Ćopića

( N. N.)

Srna

8.11.2017

Načelnik opštine Krupa na Uni Mladen Kljajić izjavio je danas Srni da očekuje da će uskoro početi izgradnja replike rodne kuće književnika Branka Ćopića u Hašanima budući da je 26.000 eura, donacija Vlade Azerbejdžana, prebačeno na račun izvođača radova.

- Na račun izvođača radova prebačeno je 26.000 eura donacije Vlade Azerbejdžana i prva faza može početi. Prvi put danas možemo reći da radovi počinju - rekao je Kljajić nakon sastanka sa Mevludinom Bećirovićem, predstavnikom firme "Benkos Bosna" iz Doboja koja će izvoditi radove.

Kljajić je rekao da nedostaje još 10.000 KM za radove i 11.000 KM za PDV, te naveo da će preostala sredstva obezbijediti kabinet srpskog člana Predsjedništva BiH Mladena Ivanića i opština, a bit će tražena i pomoć donatora.

Bećirović je rekao da radovi mogu početi, a njihov intenzitet će diktirati vremenske prilike.

On je naveo da će za izgradnju biti korišteno više od 90 posto autentičnog materijala.

Danas je rečeno i da je u prvoj fazi predviđena izgradnja replike rodne kuće Branka Ćopića, a u drugoj fazi uređenje okolnog prostora.

Skupština opštine Krupa na Uni prihvatila je 27. septembra donaciju Ambasade Azerbejdžana od 26.000 eura za izgradnju replike rodne kuće književnika Branka Ćopića.

Amabasada Azerbejdžana prvi put se zvanično obratila opštini Krupa na Uni dopisom u julu sa obavještenjem da je napravljena procjena vrijednosti projekta od 26.000 eura, te da je kompanija "Benkos Bosna" spremna da započne realizaciju projekta. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.