Restart: Potrošili ste 1.000 KM u restoranu | Studenti: Sve je transparentno i javno

Avaz.ba
10.11.2017 13:16
A
A
A

Udruženje "Restart Srpska" objavilo je fakture Unije studenata RS, s prilično visokim ciframa koje su trošili u hotelima i restoranima, a iz Unije su im odgovorili da se finansiraju od projekata.

- Unija studenata postaje sve kontroverznija. Novi dokazi koje smo prikupili govore o zastrašujućim stvarima koje mladi predstavnici studenata realiziraju u obavljanju i neobavljanju svog posla - navode iz "Restarta Srpske".

Uz prilaganje faktura, naveli su da su studenti jedan dan popili čak 330 litara piva. 

Iz Unije su pozvali studente da ne nasjedaju na to jer, kažu, te fakture nisu sporne, ali je sporan način na koji su one presretane, zbog čega nisu ni plaćene. Ratko Savić, predsjednik Unije, rekao je da nisu sporne cifre, jer se oni finansiraju kroz projekte, ali da se radi o krivičnim djelima, jer su one presretane i nisu im stizale, pišu nezavisne.com. 

To je krađa i neovlašteno otvaranje tuđih pošiljki. Tu nema ništa sporno, jer kada 40 ljudi, koji su došli na studentsku konferenciju Pravnog fakulteta, večera u 'Kazamatu', to je smiješna cifra - rekao je Savić o fakturi, da su u restoranu potrošili oko 1.000 maraka. 

Dodao je da je sve što Unija radi transparentno i da se finansira kroz projekte.  Savić je jučer iznio svoje tvrdnje da "Restart Srpske" finansira Vitomir Popović, bivši dekan Pravnog fakulteta. 

- Oni su u proteklih šest mjeseci na meti imali sve ljude za koje je Popović rekao da im nikad neće oprostiti što su ga smijenili s mjesta dekana - rekao je Savić. 

Popović je na ove prozivke rekao da nije u vezi s ovim udruženjem, te da će protiv Savića podnijeti tužbu ukoliko za takve otužbe ne pruži valjane dokaze.  U Udruženju "Restart Srpska" kazali su da je Unija studenata RS iznijela brojne optužbe i neistine na njihov račun, te da će ih i oni tužiti.