Foto: ( ATV)

Godinama živi pod zemljom: Bosanka koja je pobjegla od civilizacije

Avaz.ba
14.11.2017 12:31
A
A
A

Samo nekoliko stotina metara od ceste, u bunkeru godinama živi Nada Koprivica. Oni Romanijci koji je i vide kažu da malo s kim želi da komunicira. I mi smo je zvali i čekali ispred bunkera, ali uzalud. U bunker nismo ušli, jer nam to nisu preporučili šumari.

Istina prava, zašto se Nada Koprivica odlučila na ovakav život u bunkeru, ipak će ostati na nagađanjima.

A, oni koji i vide Nadu, s vremena na vrijeme, pričaju da se posvađala sa roditeljima, jer joj nisu dali da u kuću unese psa, pa je sad sa njim i njegovim mladunčadima u vojnom bunkeru. Drugi kažu da to nema veze, da je žena samotnjak koji voli prirodu, a ne civilizaciju.

- Viđam je često, ona tu boravi, pet-šest godina, živi u ovom bunkeru od JNA, tu stanuje, kako se hrani, šta radi, ja stvarno ne znam, vidim je često bere šumske jagode, to je to. 

Više je asocijativna, kad primijeti ljude, ona se skloni, bježi u šumu i tako - rekao je šumar Bojan Abazović. 

- Svaki dan prolazim tuda i viđamo se, dobar dan, dobar dan i ništa drugo. Kažu da ima muža i kćerku i da je ona fakultetski obrazovana, e sad šta je bilo, kako je bilo i što je tu došla da živi sama, ne znam - rekao je Risto Valjarević.

Radomir Antonić mogao bi da se nazove njenim prvim komšijom. Kaže da je miroljubiva i da se na nju već navikao. I dalje ga čudi da je odlučila da živi u zemlji.

- Čudno jeste, čudno, ali niko tu ne obraća pažnju puno, ona je stalno tu - rekao je Radomir Antonić i dodao kako je kod njega dolazila prije godinu i po, dvije, nosila vode, sad u zadnje vrijeme ne dolazi, ne nosi.

Pričaju Romanijci da je viđaju sa kesama hrane. Nagađaju da ima i neku penzijicu. Baš to ih i čudi da i pored primanja živi u bunkeru i to na debelim romanijskim minusima, prenosi ATV.