REPUBLIKA SRPSKA

Čubrilović: Nadam se da više neće biti blokade rada parlamenta RS-a

Fena

19.11.2017

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske (RS) Nedeljko Čubrilović izjavio je danas da su predstavnici parlamentarnih stranaka izrazili spremnost da se unaprijedi rad entitetskog parlamenta te da će u tom cilju biti formirana i zajednička komisija koja će razmatrati sva važna politička pitanja u RS i Bosni i Hercegovini. 

Očekuje da budu stvoreni normalni uslovi za rad parlamenta i da se ne dešavaju situacije kao što je bio slučaj u ranijem periodu, kada je opozicija blokirala rada zbog, kako su tvrdili, kršenja skupštinskog poslovnika.

Čubrilović je i danas ponovio stav da je bilo kršenja poslovnika, a da je cilj svih stranaka da blokada rada ne bude u narednom periodu.

Nakon sastanka sa liderima stranaka vladajuće većine i opozicije, o prevazilaženju problema u radu entitetskog parlamenta, rekao je da se predstavnici stranaka u Narodnoj skupštini prihvatili razgovor kao način rješevanja svih političkih problema te da kada je u pitanju intres RS-a, isti su ciljevi i vlasti i opozicije.

Predsjednici parlamentarnih stranaka su, kaže, izrazili spremnost da odrede svoje predstavnike u jedno zajedničko tijelo koje će tražiti rješenja prilagođena građanima RS.

Sastanku su prisustvovali predsjednici SNSD-a: Milorad Dodik, DNS-a Marko Pavić i SP-a Petar Đokić, te opozicionih stranaka: SDS-a Vukota Govedarica, PDP-a Branislav Borenović i NDP-a Dragan Čavić.

U proteklih nekoliko mjeseci u parlamentu RS-a eskalirao je politički sukob stranaka vlasti i opozicije, koja je u nekoliko navrata blokirala rad, uz tvrdnje da se ne poštuje skupštinski poslovnik.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.