REPUBLIKA SRPSKA

Ivan Popović novi v.d. direktora zvorničke Opće bolnice

Z. Kuljić

27.11.2017

Nakon dvomjesečnih problema u funkcioniranju Opće bolnice u Zvorniku, izazvanih smjenom Milorada Drljevića i postavljanjem Jovana Okuke na mjesto v.d. direktora, što je izazvalo proteste ljekara i zdravstvenih radnika, Vlada RS imenovala je za novog vršioca dužnosti ove ustanove Ivana Popovića.

Protesti, koji su trajali desetak dana, okončani su nakon razgovora grupe ljekara s predsjednikom RS Miloradom Dodikom, koji im je obećao rješenje situacije za mjesec dana.

Imenovanje Popovića došlo je tri dana nakon isteka tog roka, a prema njegovim riječima, prvi korak će biti da pomiri "obje struje" u bolnici.

- Odmah ću održati sastanak sa svim ljekarima kako bismo se dogovorili o daljem radu koji treba da bude uspješan. Razgovarat ćemo i o kadrovskim i drugim problemima koji su opterećivali rad bolnice u proteklom periodu kako bi naši pacijenti imali što bolje uslove za liječenje - rekao je Popović, koji je do sada radio na pravnim poslovima u zvorničkoj direkciji Fonda zdravstvenog osiguranja RS.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.