REPUBLIKA SRPSKA

Potpisan Sporazum o rekonstrukciji mosta preko rijeke Drine

Srna

4.12.2017

Ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija i gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović potpisali su danas Sporazum o sprovođenju projekta rekonstrukcije mosta Kralja Aleksandar Prvog Karađorđevića, koji preko rijeke Drine povezuje Zvornik i Mali Zvornik. 

Tegeltija je rekao novinarima da je vrijednost projekata procijenjena na oko 600.000 eura i dodao da je sredstva za tu namjenu obezbijedila Vlada Srbije, dok će Vlada Republike Srpske i grad Zvornik pratiti sprovođenje projekta.

- Uz sve probleme koji se mogu pojaviti, nadam se da će rekonstrukcija ovog mosta biti završena ovog ljeta - rekao je Tegeltija.

On je istakao da je sa Stevanovićem razgovarao i o budžetu grada za narednu godinu, te o formiranju nekih institucija u ovoj lokalnoj zajednici koja je ranije dobila status grada.

Stevanović je izrazio očekivanja da će u januaru naredne godine biti pripremljena tenderska dokumentacija, da će do kraj marta biti odabran izvođač radova, te da će početkom aprila početi rekonstrukcija mosta.

- Pretpostavljam da će tu biti problema u vezi sa obezbjeđivanjem raznih dozvola i saglasnosti jer je riječ o graničnom mostu između Srbije i BiH, uključujući i Republiku Srpsku i `Vode Srpske`. Sve to treba usaglasiti - rekao je Stevanović.

On je pojasnio da rekonstrukcija mosta predviđa zamjenu dotrajalih dijelova čelične konstrukcije, pjeskarenje i farbanje kompletne konstrukcije, zamjenu kolovoza, osvjetljenje mosta, kao i druge poslove koji će biti predviđeni projektom.

Stevanović se zahvalio Vladi Republike Srpske i Vladi Srbije, kao i ministru Tegeltiji koji je pokazao razumijevanje za sve ono što se u Zvorniku planski radi.

Željezni most preko rijeke Drine između Zvornika i Malog Zvornika izgrađen je sredstvima Aleksandra Prvog Karađorđevića 1929. godine, a kralj ga je pustio u saobraćaj 1930. godine. 


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.