SARAJEVO

Menadžment ViK-a: Konaković je stalnim optužbama doprinio da imamo najmanju naplatu

F. MUSTAFIĆ

28.7.2017

Menadžment preduzeća Vodovod i kanalizacija Sarajevo (ViK) održao je danas konferenciju za novinare na kojoj je za sve probleme u ovom preduzeću optužio premijera Kantona Sarajevo Elmedina Konakovića.

Zlonamjerne informacije

Kako je rekao predsjednik Nadzornog odbora ViK-a Taib Delalić, premijer Konaković već duže vrijeme u javnost iznosi zlonamjerne informacije o ovom preduzeću.

- On ne vidi da se ovdje radi. Zašto ne pita ministra Hasanspahića šta se radi u "Vodovodu". Ne može govoriti "tamo neki direktorčić" ili "tamo neka nesposobna uprava koja ništa ne radi". Niti je naš direktor "direktorčić", niti smo mi nesposobni. Stalno govori da smo nestručni, nesposobni i da ovdje kriminal vlada, a on se predstavlja da sve zna - kazao je Delalić. 

Pritisci i spinovanje

Direktor ViK-a Nezir Hadžić kazao je da menadžent nije nesposoban, već ustvari nepodoban za pojedince. 

- Već dvije godine pod punim smo pritiskom i spinovanjem predsjednika Vlade. Učinili smo mnogo, međutim to se ne vidi. Bez adekvatne finansijske pomoći radimo. Samo za postrojenje u Butilama Vlada je izdvojila hiljadu maraka, što sve govori. Premijer je svojim optužbama doprinio i da imamo najmanju naplatu u posljednjih 15 godina - rekao je Hadžić.

Uprkos negodovanju građana, direktor Hadžić kaže da će ViK kupiti još vozila. 

- Naravno da smo kupili vozila i još ćemo ih kupiti. Automobili su nam na izdisaju, službama ćemo nabaviti vozila jer su nam neophodna. Slušali smo njegove priče o čokoladama, medarima... Zbog takvih izjava građani su napadali naše radnike na terenu - dodao je Hadžić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.