SARAJEVO

Kazazović uručio nagrade učenicima osnovnih i srednjih škola u KS

Fena

12.9.2017

Ministar za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Elvir Kazazović uručio je danas prigodne poklone za 106 učenika svih javnih srednjih i osnovnih škola u KS, a koji su se u nastavnim i vannastavnim aktivnostima, realizaciji projekata i promociji škole isticali svojim zalaganjima.

Nagradu je dobilo 36 učenika iz srednjih i 70 osnovnih škola.

- Ove simbolične nagrade će biti dodatan motiv učenicima koji su pokazali najbolji uspjeh u protekloj školskoj godini a koje su uposlenici škola izabrali – kazao je Kazazović.

Ovo je tradicionalna manifestacija resornog ministarstva, a posljednja je održana na Sajmu knjiga, kada su najboljim učenicima škola s područja KS uručene nagrade.

- Nagradom želimo da ukažemo učenicima koji su bili najkvalitetniji u protekloj školskoj godini, da smo prepoznali njihov rad i trud. To je njima priznanje koje ih izdvaja od ostalih, jer su bili najbolji – naglasio je Kazazović.

Ova nagrada puno znači i Fahrudinu Deliću, učeniku trećeg razreda JU Prva bošnjačka gimnazija. Iako mu je fizika prioritet, pokazao se kao jedan od najboljih i u drugim brojnim aktivnostima, sportskim, humanitarnim, takmičarskim, postigao je zavidne rezultate, te poželio svojim vršnjacima da i oni budu uspješni.

- Moj motiv je da kroz nova iskustva i nova saznanja nastavim vrijedno raditi da bi stekao kvalitetno znanje iz fizike kojom želim da se bavim – rekao je Delić.

Svečana ceremonija uručivanja nagrada učenicima upriličena je u Domu mladih na Skenderiji, a svečanosti su prisustvovali roditelji djece, direktori škola, njihovi nastavnici i učitelji.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.