SARAJEVO

Građani ogorčeni zbog nestašice: U današnje vrijeme voda i struja su potrebniji nego bilo šta!

Piše: E.D.A.

13.9.2017

Amir Bajramović:

- Redukcije su stalne i svi smo nezadovoljni. Ja živim na Dolac-Malti i pritisak je uglavnom slab. Svako malo vode nestane, građani se više nemaju kome žaliti. Voda curi na sve strane.   

Esad Bećirhodžić:

- Živim na Grbavici. Osim noćnih redukcija, mi nemamo vodu ni tokom dana. Slavine su suhe od 11 pa do 16 sati. Kažu da će biti bolje kada padne kiša. Zbog nerada u ViK-u situacija je ovakva. Jedino rješenje je smjena kompletnog menadžmenta ViK-a.  

Jasim Kulenović:

Napunim jedan kanister vode da imam da pijem tokom dana. Kupamo se kad ima vode. Izašao sam iz stana jer ne mogu tamo biti kad nema vode. Stanujem u ulici Milana Preloga i kod nas su od jučer uveli i dnevne redukcije. 

Milinko Popović:

- Vode stalno nestaje i na Vracama. Ljudi govore da je kriva Vlada jer nije dovoljno ulagala u obnovu starih i dotrajalih cijevi. Voda curi na sve strane, a oni nas uvjeravaju da vode nema. Nekoliko puta smo zvali „Vodovod“, prijavljivali kvarove, međutim, ništa se nije promijenilo.   

Almasa Krivošija:

- Živim u Švrakinom Selu. Vode nema noću, a sada nam je isključe i na kraju radnog vremena, kada nam i najviše treba. Pitam se ima li ijedno javno preduzeće u Kantonu da radi kako treba. Ovo je, zaista, sramota!  

Esad Aganović:

- Van pameti su ove redukcije. Sarajevo je okruženo vodama i izvorištima sa svih strana i, ako mi nemamo vode onoliko koliko je stanovništvu potrebno, onda ne znam koji evropski glavni grad će imati. Velika sramota su ova dešavanja u posljednje vrijeme.

Svjetlana Vukmirović:

- Kao i svi građani, i mi imamo noćne redukcije. Ograničeni smo jer se ne možemo istuširati u večernjim satima, ne možemo ostaviti veš u mašinu da radi... Za ovu situaciju krivi su društvo i vlast koja je dozvolila da „ViK“ neorganizovano i neefikasno posluje.

Rifet Mujarić:

- Zbog redukcija sam imao velikih problema. Zbog nestajanja vode su mi se začepile sve tri česme koje imam u stanu. Moram zbog toga plaćati majstore. I to dovoljno govori o kvalitetu vode koju pijemo. Prinuđeni smo se snalaziti i sipati vodu u flaše ili kupovati.

Mehmed Čehić:

- Stanujem na Marindvoru i nemam problema, ali saosjećam s ostalima. Kad je, prije dva dana, pukla glavna cijev, vidio sam kako je stanovnicima svih ovih mjeseci. To je nesreća, u današnje vrijeme voda i struja su potrebniji nego bilo šta drugo.

Lejla Stojanović:

- Zbog noćnih redukcija smo ograničeni u svojim aktivnostima i ništa ne možemo planirati. Kao i svim građanima Sarajeva, to mi predstavlja veliki problem. Smatram da, ako nešto plaćamo redovno, to trebamo i imati, kao i svugdje u svijetu.  

Zlatko Buzaljko:

- Svaku večer imam redukcije. Trebalo bi se konačno početi raditi na otklanjanju tih kvarova. Iz godine u godinu ljudima se obećava i ništa od toga ne bude. Redovno plaćamo račune, ali izgleda nikakve koristi od toga nemamo.  

Mediha Podrug:

- Mislim da ima dovoljno vode. Nema potrebe da tokom noći nemamo ni kap vode. Kad dođem s puta, ne mogu se ni istuširati. Nije normalno da u 21. stoljeću nema vode. Građani su davno trebali protestirati zbog ovog stanja. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.