SARAJEVO

U nedjelju izmjene u odvijanju javnog gradskog prijevoza u Sarajevu

Avaz.ba

15.9.2017

Režim javnog gradskog prijevoza u Sarajevu bit će izmijenjen u nedjelju, od 8.00 do 13.00 sati, zbog održavanja gradske trke i obilježavanja "Svjetskog dana bez automobila".

Tramvajski saobraćaj će se odvijati preko okretnice Željeznička stanica, te neće biti u funkciji na relaciji Tehnička škola – Baščaršija - Tehnička škola.

Autobuska linija br.31e Vijećnica - Dobrinja mijenjat će polazni terminal i dijelom trasu linije, te će polaziti sa terminala Trg Austrije a na relaciji Pofalići - Trg Austrije u oba pravca će se saobraćati  trolejbuskom trasom.

Autobuske i minibuske linije koje polaze sa terminala Park i Dom Armije mijenjat će polazni terminal i polazit će sa terminala Sutjeska.

Autobuske i minibuske linije koje koriste ili presijecaju učesnici trke sa terminala Sutjeska uključujući i linije sa terminala Dom Armije i Park, te linije 41 Drvenija – Gornji Velešiči i 18 Drvenija - Pofalići bit će privremeno obustavljeni do prolaska trkača.

Vrijeme potpune obustave saobraćaja u naznačenom terminu utvrđuju operativni organi MUP-a u zavisnosti od situacije na terenu, saopćeno je iz Pres-službe KJKP GRAS.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.