SARAJEVO

Hitna sjednica Skupštine KS o vodosnabdijevanju 28. septembra

Fena

19.9.2017

Kolegij Skupštine Kantona Sarajevo za 28. septembra najavio je hitnu sjednicu na kojoj će biti razmatrano stanje vodosnabdijevanja.

Na ovoj sjednici bit će razmatran prijedlog konkretnih mjera koje će u narednom periodu poduzeti Vlada KS s ciljem rješavanja ovog gorućeg problema stanovnika Sarajeva, najavljeno iz Press službe KS.

Članovi kolegija Skuptšine KS su dogovorili i da nastavak 32. i 33. radne sjednice bude održan 2. oktobra ove godine.

Kako je danas utvrđeno, na nastavku sjednice će biti razmatrana jedina preostala tačka dnevnog reda - zastupnička pitanja i inicijative, dok će u okviru dnevnog reda nove 33. sjednice zastupnici raspravljati o Prijedlozima zakona o izmjenama Zakona o proglašavanju žalosti u KS, zakona o izmjeni i dopuni Zakona o pružanju besplatne pravne pomoći te zakona o dopuni Zakona o zaštiti prava pripadnika nacionalnih manjina u KS, i to po hitnom postupku.

Na istoj sjednici naći će se i Prijedlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o preuzimanju, izmjenama i dopunama Zakona o zakupu poslovnih zgrada i prostorija po skraćenom postupku.

Između ostalog, zastupnici će razmatrati Izvještaj o radu i finansijskom poslovanju Zavoda zdravstvenog osiguranja KS, kao i izvještaje o radu i finansijskom poslovanju 11 javnih ustanova iz oblasti zdravstva za 2016. godinu, te izvještaje o poslovanju kantonalnih javnih komunalnih preduzeća za 2016. godinu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.