SARAJEVO

Ovo su članovi novoimenovanog Nadzornog odbora VIK-a

Piše: F. SABLJICA

20.9.2017

Kako je naš portal već pisao, novoizabrana Skupština KJKP Vodovod i kanalizacija na današnjoj sjednici smijenila je Nadzorni odbor tog preduzeća te imenovala novi na mandat od šest mjeseci.

Novoimenovani članovi su Rasim Mezit, Damir Saračević i Senad Smajlović, a na idućoj sjednici birat će predsjednika.

Kako je u izjavi za "Avaz" rekao premijer Elmedin Konaković, sada je za očekivati da novi Nadzorni odbor smijeni menaždment VIK-a jer samo on to može uraditi.

- Smajlović je bio jedan od direktora koji su riješili problem u Tuzli, a siguran sam da će novi NO raditi kako zakon i procedure to nalažu te da će slijediti politiku osnivača, Skupštine i Vlade KS - kazao je Konaković, dodajući da očekuje kako će već na samom startu pokrenuti aktivnosti koje bivši NO i Uprava nisu a to je borba s nelegalnim potrošačima do istrebljenja i borba s kvarovima na mreži.

Podsjetimo, Kolegij Skupštine KS na jučerašnjoj sjednici dogovorio je da se Hitna sjednica ovog kantonalnog zakonodavnog tijela o stanju vodosnabdijevanja održi u četvrtak, 28. septembra.

Kako je najavljeno, na ovoj sjednici bit će razmatran prijedlog konkretnih mjera koje će u narednom periodu poduzeti Vlada KS-a sve sa ciljem rješavanja ovog gorućeg problema stanovnika glavnog grada BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.