SARAJEVO

Skupština KS: Smjena menadžmenta ViK-a počinje naredne sedmice

( M. Kadrić/Avaz.ba)

Piše: A. T. – F. Sa

28.9.2017

Operacija smjene menadžmenta ViK-a počinje naredne sjednice. To je kazao premijer Konaković tokom vanredne sjednice, naglasivši da Vlada nije mogla nikoga smijeniti, kada je uočila nepravilnosti te da smijenjuje tek kada Skupština obori izvještaj. 

- Skupština je oborila izvještaj 31. jula. Da smo ih mogli prije smijeniti, mi bi to učinili, jer ti ljudi nisu radili dobro svoj posao kao ni njihovi prethodnici. Trinaest godina se loše menadžeriše. Zaposleno je puno stranačkih ljudi. Dovodili su nepotrebne kadrove. Tako da danas nemate vozače, kopače, nemate ljude koji trebaju otkloniti kvarove, a kancelarije su pune administracije – rekao je Konaković.

Prema njegovim riječima, SDP je priznao da je djelomično kriv za ovakvo stanje, što je za njega do sada neviđena situacija. Također dodaje da u nastavku sjednice očekuje da zastupnici predlože još neke mjere koje Vlada odmah prihvata, a ukoliko ih ne bude, znaju šta im je raditi.

- Ovo ćermo implemetirati ili će se naći neka nova Vlada koja zna bolje implementirati neke nove bolje mjere. Mi te mjere možemo provesti s novim menadžmentom i bez saglasnosti Skupštine. Ali dali smo mogućnost zastupnicima da iznesu svoje prijedloge i rješenja – kazao je Konaković.

Kada je u pitanju prestanak redukcija, Konaković je kazao da će redukcije prije prestati zbog padanja kiše nego zbog mjera koje će započeti, te da će biti potreban period od šest do devet mjeseci kako bi se vidjeli rezultati realiziranih mjera.

Zastupnici SDA tokom sjednice nisu se uključivali u diskusiju, osim Mirze Čelika, koji je postavio pitanje na početku sjednice koliko vode ima na izvorištima te Sabahudina Delalića, koji je pročitao poruku Nezira Hadžića.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.